Search found 86 matches

by norulz
Tue Feb 06, 2018 10:35 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: UEMS/WRF EMS 18.x
Replies: 15
Views: 417

Re: UEMS/WRF EMS 18.x

It looks like a network issue.
I tried the new install program a few hours ago and It was connecting OK to the servers.

David
by norulz
Tue Feb 06, 2018 3:43 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: UEMS/WRF EMS 18.x
Replies: 15
Views: 417

Re: UEMS/WRF EMS 18.x

Is your uems_install.pl dated 26/01/2018 ?
by norulz
Tue Jan 23, 2018 12:58 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: UEMS/WRF EMS 18.x
Replies: 15
Views: 417

Re: UEMS/WRF EMS 18.x

It is possible to download the tar files without installing them by using the option flag --nounpack with the install script you received. After downloading the tar files, copy them to a folder on the target machine (the one not connected to the internet) and run the install script on that machine u...
by norulz
Sun Jan 21, 2018 7:58 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: UEMS/WRF EMS 18.x
Replies: 15
Views: 417

Re: UEMS/WRF EMS 18.x

Hi,

You need to register at http://strc.comet.ucar.edu/software/uem ... ration.htm
After that you should receive an installation script which will download and install for you.

David
by norulz
Thu Jan 18, 2018 10:31 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: automation not work
Replies: 16
Views: 246

Re: automation not work

Also note that ..../strc/EMSbin is now ....strc/Ubin
by norulz
Sat Jan 13, 2018 4:10 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Segmentation Fault in DFI with 3 domain levels
Replies: 1
Views: 94

SOLVED - Set a smaller time step for DFI

The domain is located quite far north so the default time step during DFI must have led to instability of the simulation.
I reduced the time step for DFI and now it's working OK
by norulz
Sat Jan 13, 2018 4:06 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: UEMS/WRF EMS 18.x
Replies: 15
Views: 417

Re: UEMS/WRF EMS 18.x

You may be using the old installer script.
The old script cannot be used for V18.
The new one should be dated 11 jan 2018.
by norulz
Sat Jan 13, 2018 11:44 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Adaptive Time Step not working?
Replies: 1
Views: 97

The problem is with the defaults

OK... it is working but the default setting have changed which ends up in a rather slow run at fixed times. With a 12km/4km domain run the actual starting time step is 48/16 seconds (DX * 4). Then it increases and settles on a maximum of 96/32 seconds (DX * 8). I would normally see fluctuation of ti...
by norulz
Sat Jan 13, 2018 10:20 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Adaptive Time Step not working?
Replies: 1
Views: 97

Adaptive Time Step not working?

Hi all,

Time step with V18.1.0 appears to be fixed even with ADAPTIVE time step activated.
Has anyone else seen this?

David
by norulz
Sat Jan 13, 2018 9:43 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Segmentation Fault in DFI with 3 domain levels
Replies: 1
Views: 94

Segmentation Fault in DFI with 3 domain levels

Hi all, I am getting a segmentation fault crash with V18.1.0 during DFI with a 3 level domain run (9km,3km,1km). Without DFI all seems to be OK. A 2 domain level run (12km,4km) on a different machine with V18.0.1 seems to be OK with DFI = 3. Has anyone else seen the same problem? BTW the command lin...