Page 1 of 1

dwiz is still broken :-)

Posted: Sun Jan 14, 2018 11:25 am
by NoNickName
Let's face it and be honest. It never worked.
There's one always showed up in all versions of UEMS: the dreaded "geogrid.log not found" bug.
It's still there.

Localisation done by hand as always. :mrgreen:

Re: dwiz is still broken :-)

Posted: Sun Jan 14, 2018 12:17 pm
by meteoadriatic
It never worked and never will :mrgreen: Absolutely pathetic rubbish piece of code, worst thing ever created :lol:

Re: dwiz is still broken :-)

Posted: Tue Jan 16, 2018 6:51 pm
by Antonix
have the same problem with ems_domain --localize

Re: dwiz is still broken :-)

Posted: Sun Jan 21, 2018 9:10 pm
by meteoaua
how do you do it by hand? what are the commands

Re: dwiz is still broken :-)

Posted: Sun Jan 21, 2018 9:45 pm
by meteoadriatic
You need to have in same directory either files or symlinks:

1) geogrid (executable file)
2) namelist.wps
3) GEOGRID.TBL

where the last one has to be GEOGRID.TBL.ARW file but named GEOGRID.TBL. In official WRF documentation, symlinks are always used for this purporse but you can use renamed file if you want.

Then just execute that geogrid executable from there. Of course, namelist.wps must be correctly populated.

Re: dwiz is still broken :-)

Posted: Mon Jan 22, 2018 3:18 pm
by meteoaua
humm i am still getting
[emsuser@gempak log]$ cat domain_geogrid.log
[0]0:Return code = 0, signaled with Segmentation fault
[0]1:Return code = 0, signaled with Segmentation fault

oh well maybe I should try a different flavor of o/s