Search found 14 matches

by leroygr
Wed Sep 28, 2016 5:38 am
Forum: UEMS v15.x support
Topic: uems in Docker
Replies: 3
Views: 4036

uems in Docker

Hi All,

I wonder if someone has already tried to install UEMS inside a docker container?

Regards,
Greg
by leroygr
Thu Sep 24, 2015 9:38 am
Forum: EMS v3.4 support
Topic: Doing historical simulation with GFS analyses
Replies: 1
Views: 3279

Doing historical simulation with GFS analyses

Hello, I would like to perform an historical simulation using gfs (preferably gfsptiles) analyses but I can't get ems_prep to download the appropriate inputs: $ ems_prep --dset gfs --date 20150601 --analysis Starting EMS routine ems_prep (V3.4.1.15.16) on Metallah-vm at Thu Sep 24 09:26:04 2015 UTC ...
by leroygr
Mon Oct 10, 2011 9:34 am
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: 3-nested simulation crashes
Replies: 0
Views: 2647

3-nested simulation crashes

Hi all, I have some issue with a 3-nested simulation on a 12-core computer. The first time, the simulation started bu crashed at the 10th day. I cannot find reasons in the log files... I tried to run the simulation again but it crashed directly after real.exe... I tried to adapt the time step, the p...
by leroygr
Tue Sep 27, 2011 6:37 am
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

The simulation has the following configuration: - Domain 01: : dx,dy= 30km nx= 63 ny= 60 - Domain 02: : dx,dy= 10km nx= 49 ny= 46 - Domain 03: : dx,dy= 3,33km nx= 37 ny= 34 http://imageshack.us/photo/my-images/89/ptpr104456windsimbelgia.jpg When I set NUMTILES to more than 1, it crash and I get: ***...
by leroygr
Mon Sep 26, 2011 1:20 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

Yes it worked. The model starts to crash when I tried to run a simulation with 3 nested domains. When I run simulations with 2 nests, it was ok with 24 cores
by leroygr
Mon Sep 26, 2011 7:14 am
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

Here are the characteristics of the processors (from the file /proc/cpuinfo). It shows 24 processors, but the wrf ems crashes when I try to use all of them... Is it possible that wrf ems cannot use the 24 processors, but only 12 of them? processor : 0 vendor_id : AuthenticAMD cpu family : 16 model :...
by leroygr
Fri Sep 23, 2011 12:44 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

The localization is working when i set "setenv NCPUS 1" and "setenv CORES 1"! It is also working when NCPUS = 1 and CORES = 6. When trying with NCPUS = 2 and CORES = 6, it's not working... My previous values are "setenv NCPUS 2" and "setenv CORES 12". The weird think is that when I set in ems_run/co...
by leroygr
Fri Sep 23, 2011 9:01 am
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

I tried to change SRTM to 30s but I got the same problem. The most frustrating is that after ems_domain, I get no geo_em*.nc for D02 and D03, no errors and not even a geogrid.log file... I pretty sure that it is due to the 24 processors because when I do exactly the same on the 2-core computer, it w...
by leroygr
Wed Sep 21, 2011 12:57 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

Re: ems_domain --locdom problem

Yes I did that. I've juste modified all the paths to geog files and other stuffs in the namelist. I also copied the configuration files for the run (execept run_ncpu.conf)... I started ems_prep so I wait... It is really weird because if a do a test: I create a domain with: ems_domain --newdom test -...
by leroygr
Wed Sep 21, 2011 7:14 am
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer
Replies: 14
Views: 13357

ems_domain.pl --locdom problem on multi-cpu computer

Hi all! I'm running wrf ems 3.2.1.5.34.beta on a 24-core computer. I tried to localise a domain from an old namelist. So I have set the same geogrid parameter in the namelist.wps: &geogrid parent_id = 1, 1 parent_grid_ratio = 1, 3 i_parent_start = 1, 20 j_parent_start = 1, 20 e_we = 63, 73 e_sn = 60...