Search found 184 matches

by pattim
Thu May 16, 2019 7:37 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

OK, I'm still using 19.4 - I haven't tried 19.5.
What was the output you received when you ran the recommended test (ldd wrfm_arw.exe.intel)?
Are you only running on a single machine? (specs?)
Can you post the contents of your /etc/hosts file?
by pattim
Wed May 15, 2019 12:44 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

Bummer. What version are you running?
by pattim
Tue May 14, 2019 11:36 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: namelist editing
Replies: 0
Views: 24

namelist editing

Hello All: After creating/localizing a domain with dwiz, I need to edit part of the namelist.wrfm - the subsection with two values to be edited is: &bdy_control spec_bdy_width = 5 spec_zone = 1 relax_zone = 4 spec_exp = 0 specified = T nested = F / I edit it before starting with ems_run, but it reve...
by pattim
Sat May 11, 2019 5:01 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

Update on version 19 - the intel version of the WRF executable works well on one and two nodes of my cluster. I was unable so far to use more nodes. I use infiniband cards in the back of each node and simply string them together (no router) and that may be the problem, since there are several ports ...
by pattim
Sun Apr 21, 2019 7:17 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

Ah, I see - issues with Xeons maybe. No, wait, that isn't true - the INTEL exe ran perfectly on a single Xeon node with 12 processors while running the benchmark case. The only problem happened when trying to run across two or more nodes. I'll try again and try to report the error.
by pattim
Mon Apr 15, 2019 4:28 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

Update on this - I downloaded the latest version (19) and ran the benchmark case on a single machine and the intel compiled version worked fine. When I tried to run it across my (infiniband) cluster, then it failed with a segfault, although the PCI compiled version ran fine. I therefore suspect that...
by pattim
Mon Mar 25, 2019 9:10 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: Intel libraries
Replies: 11
Views: 430

Re: Intel libraries

They did not work for me. They passed the suggested test, also.
by pattim
Mon Mar 25, 2019 9:08 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: land use data
Replies: 4
Views: 249

land use data

Hi All: I'm a little confused about the MODIS land-use data. I believe it goes like this: (1) the "Use MODIS data" checkbox in dwiz only initializes the domain land use categories (via MODIS data) (2) the ems_prep option --sfc sstsport |modis|ssthr (Appendix D9) also calls and incorporates diurnal s...
by pattim
Thu Dec 27, 2018 5:00 pm
Forum: UEMS v18.x support
Topic: EMS servers - connection problem
Replies: 11
Views: 1096

Re: EMS servers - connection problem

I haven't managed to get the new intel binaries to work and I’m getting an error with emsupp, but will look at that tomorrow. The Intel binaries also fail for me, although they pass the test in the README: patti@linux:~/00_UEMS/users/00_uems/uems/bin> ldd wrfm_arw.exe.intel linux-vdso.so.1 (0x00007...
by pattim
Wed Dec 26, 2018 3:03 am
Forum: UEMS v18.x support
Topic: restart dir/files missing?
Replies: 0
Views: 440

restart dir/files missing?

I just installed the latest version of uEMS and can't seem to activate restart. I tried setting the config file appropriately and even tried the --rstint 360 option in ems_run. Maybe there's something I missed?

Thank You!
PattiM