Search found 14 matches

by Ivana
Mon Mar 13, 2017 12:26 pm
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hello,
I also gave up, for now :) Maybe in a future I'll come back and try again.
Good luck. And I hope to hear some good news from you or from someone else who is using NMMB as operational weather forecast model.
by Ivana
Mon Oct 17, 2016 8:32 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hello, Do you have global or regional dataset? Similar stuff happened many times to me when I cut GFS to smaller area than I should. For some reason, no errors would see until nemsinterp which would crash with messages completely unrelated to the real cause. I have regional dataset. But after you s...
by Ivana
Fri Oct 14, 2016 12:41 pm
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hello, I am trying to run NMMB model with ERA data. And obviously I had missed something or I am doing something wrong. I got this error when I run nemsinterp.exe WRF_DEBUG: NetCDF error: NetCDF: Variable not found WRF_DEBUG: NetCDF error in wrf_io.F90, line 3302 ERROR: In read_next_field(), problem...
by Ivana
Fri Jun 17, 2016 11:03 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

[Now I have other problem. When I set up forecast hour in namelist for example on 24, I get forecast only for 23 hours. Do I have to change something in the code (like > or >=) or the problem is something else? Ivana, this happened to me today. It turned out that it was because I forgot to correctl...
by Ivana
Fri Jun 17, 2016 10:57 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hello, I did a little research with NMMB model regarding to wind speed, and I notice that it gives a lower wind speed on 10m, especially around mountains. Did anyone notice the same and maybe have some idea how to handle that. Thanks. :) Hello Ivana, I confirm NMB wind speed is a little lower than ...
by Ivana
Fri Jun 17, 2016 10:38 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

meteoadriatic wrote:Do you use GWD?
Yes, I use GWD. I try to run model with and without GWD, but there is no big difference. Wind speed is greater without GWD in some areas, but not much.
by Ivana
Mon May 30, 2016 10:07 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hello,
I did a little research with NMMB model regarding to wind speed, and I notice that it gives a lower wind speed on 10m, especially around mountains. Did anyone notice the same and maybe have some idea how to handle that. Thanks. :)
by Ivana
Fri May 20, 2016 8:51 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Empty fields at intialization time are pretty much normal, but common sense tells me, that if you use DFI they should show up! Try and see if works that way, but you really should not look seriously at that initialization time and first few hours of forecast because of time needed for model spin-up...
by Ivana
Thu May 19, 2016 8:27 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Did someone managed to run the NEMS with a fractional time step (dt_num not equal to 0) ? I didn't! I get the following fatal error message in the NEMS.x log: "Timestep of this domain does not divide evenly into the restart interval! ABORTING!" I glad that you figure it out. For now, I run it only ...
by Ivana
Thu May 19, 2016 7:58 am
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: NEMS NMMB topic
Replies: 94
Views: 24864

Re: NEMS NMMB topic

Hi everybody, Did anyone of you had problem with NMMB output for wind on 10m? I don't have output in 00, all other parameters in 00 are ok, and wind on 10m in 03, 06... are also ok. I tried to plot graph in GRADS also with raw data from model, and with GRIB data, but I got same result, no wind in 00...