Search found 1581 matches

by meteoadriatic
Sat Sep 12, 2009 2:09 pm
Forum: Hardware for running WRF / EMS
Topic: WRF EMS Benchmark results and hardware
Replies: 160
Views: 83948

Re: WRF Benchmark results and hardware

Excellent topic, just was thought to start it :D Just one note to people who wish to share their benchmarks, computer need to be idle during doing benchmark (except wrf of course), if not results will be wrong. Next is result from my fastest modelling computer for now. It runs Centos 5.2. WRF-EMS v3...
by meteoadriatic
Thu Sep 10, 2009 1:43 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: Cloud cover missing in ARW core EMS v2?
Replies: 13
Views: 13390

Re: Cloud cover missing in ARW core EMS v2?

That sound very strange, total cloud cover shouldn't be equal to mean from low, mid and high clouds. For example, if in reality low cloud cover =100%, mid cloud cover =0% and high cloud cover =0%, total cloud cover must be equal 100%, not 33,3%, isn't it true?
by meteoadriatic
Wed Sep 09, 2009 6:18 pm
Forum: General NWP, Postprocessing, Meteorology
Topic: Archived Modis or ssthr files?
Replies: 2
Views: 2912

Archived Modis or ssthr files?

For case study of events in the past, are modis and/or ssthr files available somewhere for free download?

Thx
by meteoadriatic
Wed Sep 09, 2009 3:31 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: Cloud cover missing in ARW core EMS v2?
Replies: 13
Views: 13390

Re: Cloud cover missing in ARW core EMS v2?

Another issue.... no cloud fractions for low and convective clouds in ARW v3, also! But, there is for mid and high clouds. Why?? In wrfpost_cntrl.parm in run/static directory there is everything the same for low, mid and convective cloud cover, that is: (LOW CLOUD FRACTION ) SCAL=( 3.0) L=(10000 000...
by meteoadriatic
Mon Sep 07, 2009 5:17 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: Postprocessing error... new bug?
Replies: 1
Views: 2460

Re: Postprocessing error... new bug?

Found cause of trouble, there is no bug. Being stupid, I was running out of available space on partition, just during last wrfout write to disk. After some cleanup on partition it works now. Case closed :)
by meteoadriatic
Fri Sep 04, 2009 10:50 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: Postprocessing error... new bug?
Replies: 1
Views: 2460

Postprocessing error... new bug?

Today I tried to set for first time run out to +60 hours forecast. And after model finished, postprocessing failed. AUTORUN: Your Model Simulation Successfully Completed - Let's Celebrate! AUTORUN: Begin post processing WRF domain 1 WRF EMS Program ems_post started on wrf at Fri Sep 4 22:47:14 2009 ...
by meteoadriatic
Mon Aug 31, 2009 9:31 pm
Forum: Sharing knowhow
Topic: GrADS postprocessing bug in v3 beta2
Replies: 0
Views: 3397

GrADS postprocessing bug in v3 beta2

For those who run nesting and postprocess files in GrADS, here is small patch that corrects bug I discovered today. If you have, for example, mother domain and two nests, and use post_grads script to make your images in GrADS, you will be able to process only mother domain. Domains 2, 3, ... will no...
by meteoadriatic
Mon Aug 31, 2009 3:14 pm
Forum: Hardware for running WRF / EMS
Topic: results -> AMD Phenom 2 945 -vs- Intel Core2 Quad 9400
Replies: 5
Views: 6146

Re: results -> AMD Phenom 2 945 -vs- Intel Core2 Quad 9400

We could make one thread specifically to this benchmarks here on forum and try to do as many testing of different machines as we can. It would be nice hardware buying guide for modelling purporse! What do you think?
by meteoadriatic
Sun Aug 30, 2009 7:40 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: EMS v3 beta nesting crashes constantly
Replies: 15
Views: 10571

Re: EMS v3 beta nesting crashes constantly

OK here is the update.... After reestablishing ADSL link I found that last run completed OK so I decided to install v3 on operational workstation! I made domains and copied domain properties from test machine through namelist editor in dwiz, and localized domains... and it works on new system! Great...
by meteoadriatic
Sun Aug 30, 2009 2:04 pm
Forum: Legacy EMS (WRFEMS 3.2 and lower) support
Topic: EMS v3 beta nesting crashes constantly
Replies: 15
Views: 10571

Re: EMS v3 beta nesting crashes constantly

Well, I lowered resolution to 36km on MOAD (edited last working domains) and all still worked.... then... created new domains over my area, 36km MOAD... all three nesting domains centered over same location, and it WORKED :) Checked in GrADS, perfectly! Then moved nests little bit using namelist edi...