ARW run in eternal waiting status

Questions and other topics related to UEMS 18.
Post Reply
alfe
Posts: 86
Joined: Thu Nov 25, 2010 8:13 pm

ARW run in eternal waiting status

Post by alfe » Tue Jan 23, 2018 7:51 pm

Hello,
Now this is the next problem of this very difficult road with this last uems version.

When I start the run with the command ems_autorun, everything goes well until the arw core is launched. real program goes smoothly. When arw core is launched...nothing happens :cry:

In the task manager, I can see all the 16 wrf.exe jobs but they are all in waiting mode !!! It looks like as if the program is waiting for an input that never comes.

Any idea ??
Thank you

meteoadriatic
Posts: 1567
Joined: Wed Aug 19, 2009 10:05 am

Re: ARW run in eternal waiting status

Post by meteoadriatic » Tue Jan 23, 2018 9:14 pm

Looks like mpi problem at first glance but who knows... just guessing.

alfe
Posts: 86
Joined: Thu Nov 25, 2010 8:13 pm

Re: ARW run in eternal waiting status

Post by alfe » Wed Jan 24, 2018 10:30 pm

Looks like mpi problem at first glance but who knows... just guessing.
Yes, , by reading rsl000 file, I have found that there was a fatal MPI error, due to a wrong value in my namelist.
Strange that Robert's script does not warn the user about a wrong parameter value. Anyway, now the system is ready !

It is also strange that the jobs have just stopped (waiting) without any exit from the program.

OK, I am now ready to tune all these things and see what it is able to do...

Post Reply